Kampen fortsätter

Ibland blir man så irriterad att det kommer inlägg som går på väldigt hårt. Ett exempel på detta är när man kunde läsa att en av Sveriges starkaste kvinnor Pia Sundhage fick höra att kvinnans plats var i köket. Självklart ledde detta till en irritation och ett inlägg som fick rubriken ”sätt männen i köket!”. Och det är lätt att bli irriterad och frustrerad som feminist. Allt för ofta stöter man på män (och tyvärr också kvinnor) som anser att det är jämlikt i samhället och att feminister endast är gormande brudar som är arga. Men kampen behövs, och nu när valet närmar sig är det uppenbart att vi faktiskt har taget ett steg framåt. Feministiskt Initiativ med Gudrun Schyman i spetsen har armbågat sig fram och det finns faktiskt en chans att de tar sig ini  riksdagen. Det är inte heller bara där man kan se hur feminismen blir allt mer aktuell, på sociala medier är frågan ständigt högt på topplistan. Ett av de mest heta konton just nu är Kvinnohat på Instagram. Där får olika feminister lyfta olika frågor som de tycker är viktiga i frågan och ibland får de lovord bland kommentarerna men ibland motstånd. Det är många som har åsikter kring ämnet helt enkelt.

Oeniga feminster

Det är tyvärr dock sprickor inom feminismen, och nog är det så att alla vill nå samma sak, men dessvärre är folk inte överens om vilka vägar som är rätt att gå. Detta gör sig extra tydligt på sociala medier, och det kan i tid ochotid bli väldigt hett och nära på en hatisk stämning. Ett exempel man kan ta var då journalisterna, politikerna och debattörerna Joakim Lamotte, Gustav Fridolin och Navid Modiri ”kom ut” som feminister. Detta i samband med att de blivit pappor, och insett vilka problem deras döttrar hade framför sig. Detta skulle man kunna tycka är en bra ska, men istället reagerade många feminister negativt och ansåg att dessa män inte kan ha någon aning om vad de pratar om eftersom de aldrig själva varit kvinna.

Reaktioner som dessa skapar klyftor i både samhället och bland feminismen och måste sluta snarast. Sanna Lundell har uttryck det snyggt, läs gärna hennes debattartikel här.